Gepersonaliseerd leren

Ontdek hoe ProLearn jouw educatieve content kan verrijken

Verhoog het leerrendement met ProLearn

De ProLearn-techniek vormt het didactische hart van het CMS component uit de Edu-Suite software. Door de combinatie van de kracht van ICT met bewezen effectieve leerstrategieën, biedt ProLearn de mogelijkheid om gepersonaliseerde leertrajecten te ontwikkelen, wat resulteert in een verhoogd leerrendement.

Maak nu uitgebreid kennis met ProLearn, dé AI gedreven adaptieve leertechnologie van Edu-Suite. Op deze pagina vertellen we graag meer over de 5 elementen, de opbouw en de voordelen.

Ontdek hoe ProLearn jouw educatieve content kan verrijken

Bekijk de video

En ontdek in 1 minuut hoe ProLearn werkt en jouw lesmethodes kan verrijken.

De 5 elementen van ProLearn

1. Recht doen aan verschillen

ProLearn maakt gebruik van de kennis van zowel de individuele student als de lesstof, om zo zowel de student als de docent te ondersteunen. Door het bieden van optimaal aansluitende lesstof wordt het leerresultaat voor de student vergroot.

2. Doelmatig werken

De behaalde resultaten slaat ProLearn op en gebruikt ze om de leerroutes van een student te personaliseren. Het studentmodel (ook wel ‘outerloop’ genoemd) dat het systeem van de student maakt, wordt steeds nauwkeuriger. ProLearn plant vervolgopdrachten in, totdat de student de einddoelen heeft behaald.

3. Werken in stappen met hints en feedback

Binnen de ProLearn-techniek werkt de student aan een taak in afzonderlijke stappen. Tijdens deze stappen ontvangt de student hints en feedback, die zoveel mogelijk gepersonaliseerd zijn en gericht op de specifieke fouten van de student. Onderzoek toont aan dat dit een zeer effectieve onderwijsstrategie is. Een dergelijke intelligente leeromgeving is bijna net zo effectief als een menselijke tutor, zo blijkt uit onderzoek.

4. Gepersonaliseerd leren

Met behulp van de ProLearn-techniek wordt een nauwkeurig beeld van de kennis en vaardigheden van een student gecreëerd, wat resulteert in een op maat gemaakt leertraject. Om de ideale volgende opdracht te selecteren en een zo hoog mogelijke leeropbrengst te behalen, maakt ProLearn gebruik van inzichtelijke dashboards die de docent ondersteunen.

5. Meten maakt leren zichtbaar

Meten is weten. Het verzamelen van data is cruciaal om inzicht te krijgen in het leerproces van studenten. Met behulp van de ProLearn-techniek worden grote hoeveelheden gegevens verzameld over de kennis en vaardigheden van studenten. Naast theoretische kennis en opdrachtresultaten wordt ook gemeten en geanalyseerd hoe lang een student online is geweest en hoeveel tijd er effectief is besteed aan de opdrachten.

Deze gegevens worden gepresenteerd in een digitaal dashboard, waardoor docenten in één oogopslag de voortgang van studenten kunnen zien. Dit biedt inzicht in probleemgebieden, waardoor docenten grip kunnen houden op het leerproces. Tot slot kan de toetsitem-analyse worden gebruikt om de kwaliteit en betrouwbaarheid van toetsen te verhogen, indien nodig, om zo het leerrendement te verbeteren.

Verder lezen over ProLearn?

Download dan snel de Whitepaper via onderstaande knop.

Download whitepaper

Meer over: Het student model

ProLearn bouwt een ‘studentmodel’ door het verzamelen, combineren en analyseren van verschillende databronnen.

Met de knowledge pieces uit het studentmodel voorspellen de algoritmes van ProLearn de volgende stap in de leerroute van de student. De data waaruit deze knowledge pieces opgebouwd worden is afkomstig uit de innerloop en de outerloop.

Student model

Meer over: Innerloop en outerloop

De innerloop bestaat uit data die wordt gegeneerd door de behaalde resultaten van de student in een leerroute. Deze data wordt door het algoritme van ProLearn omgezet in gepersonaliseerde vervolgstappen. ProLearn stuurt, indien nodig, bij op basis van hints en feedback.

De outerloop bestaat uit data die wordt gegenereerd doordat de student actief aan het werk is, zoals bijvoorbeeld werktempo of hoe vaak een hint opgevraagd is. Het beeld dat het systeem van de student creëert wordt hierdoor steeds nauwkeuriger. Al deze data wordt gebruikt om de leerroute te personaliseren.

De data wordt per individu en per groep verzameld en gepresenteerd op overzichtelijke dashboards. Deze data-analyse geeft zowel de docent als student, de inzichten die helpen het leerrendement blijvend te verhogen.

Innerloop en outerloop

Meer weten over ProLearn?

Nieuwsgierig naar wat ProLearn voor jouw organisatie kan betekenen?

Neem telefonisch contact met ons op of stuur ons een mail. We vertellen je graag meer!

Bedankt!

Bedankt!

Bedankt!

Thank you!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

Bedankt!

You have Successfully Subscribed!