Selecteer een pagina

Gepersonaliseerd leren

Ontdek hoe ProLearn jouw educatieve content kan verrijken

Verhoog het leerrendement met ProLearn

De ProLearn-techniek vormt het didactische hart van het CMS component uit de Edu-Suite software. Door de combinatie van de kracht van ICT met bewezen effectieve leerstrategieën, biedt ProLearn de mogelijkheid om gepersonaliseerde leertrajecten te ontwikkelen, wat resulteert in een verhoogd leerrendement.

Maak nu uitgebreid kennis met ProLearn, dé AI gedreven adaptieve leertechnologie van Edu-Suite. Op deze pagina vertellen we graag meer over de 5 elementen, de opbouw en de voordelen.

Kijk je liever een video? Ook dat kan, want in de animatie op deze pagina, ben je in één minuut helemaal bijgepraat en op de hoogte. 

Edu-Suite all in one edtech solution CMS LMS ProLearn Distributie LiKa

ProLearn is ontwikkeld door een team met een passie voor onderwijs en in samenwerking met onderwijskundigen en experts.

De elementen van ProLearn

Waarom Edu-Suite RECHT DOEN AAN VERSCHILLEN

ProLearn maakt gebruik van de kennis van zowel de individuele student als de lesstof, om zo zowel de student als de docent te ondersteunen. Door het bieden van optimaal aansluitende lesstof wordt het leerresultaat voor de student vergroot.

Waarom Edu-Suite DOELMATIG WERKEN

De behaalde resultaten slaat ProLearn op en gebruikt ze om de leerroutes van een student te personaliseren. Het studentmodel (ook wel ‘outerloop’ genoemd) dat het systeem van de student maakt, wordt steeds nauwkeuriger. ProLearn plant vervolgopdrachten in, totdat de student de einddoelen heeft behaald.

Waarom Edu-Suite WERKEN IN STAPPEN MET HINTS EN FEEDBACK

Binnen de ProLearn-techniek werkt de student aan een taak in afzonderlijke stappen. Tijdens deze stappen ontvangt de student hints en feedback, die zoveel mogelijk gepersonaliseerd zijn en gericht op de specifieke fouten van de student. Onderzoek toont aan dat dit een zeer effectieve onderwijsstrategie is. Een dergelijke intelligente leeromgeving is bijna net zo effectief als een menselijke tutor, zo blijkt uit onderzoek.

Waarom Edu-Suite GEPERSONALISEERD LEREN

Met behulp van de ProLearn-techniek wordt een nauwkeurig beeld van de kennis en vaardigheden van een student gecreëerd, wat resulteert in een op maat gemaakt leertraject. Om de ideale volgende opdracht te selecteren en een zo hoog mogelijke leeropbrengst te behalen, maakt ProLearn gebruik van inzichtelijke dashboards die de docent ondersteunen.

Waarom Edu-Suite METEN MAAKT LEREN ZICHTBAAR

Meten is weten. Het verzamelen van data is cruciaal om inzicht te krijgen in het leerproces van studenten. Met behulp van de ProLearn-techniek worden grote hoeveelheden gegevens verzameld over de kennis en vaardigheden van studenten. Naast theoretische kennis en opdrachtresultaten wordt ook gemeten en geanalyseerd hoe lang een student online is geweest en hoeveel tijd er effectief is besteed aan de opdrachten.

Deze gegevens worden gepresenteerd in een digitaal dashboard, waardoor docenten in één oogopslag de voortgang van studenten kunnen zien. Dit biedt inzicht in probleemgebieden, waardoor docenten grip kunnen houden op het leerproces. Tot slot kan de toetsitem-analyse worden gebruikt om de kwaliteit en betrouwbaarheid van toetsen te verhogen, indien nodig, om zo het leerrendement te verbeteren.

Bekijk de video

En ontdek in 1 minuut hoe ProLearn werkt en jouw lesmethodes kan verrijken.

Ins & Outs van het studentmodel, de innerloop & outerloop

MEER OVER: HET STUDENTMODEL
Edu-Suite ProLearn studentmodel

ProLearn bouwt een ‘studentmodel’ door het verzamelen, combineren en analyseren van verschillende databronnen.

Met de knowlegde pieces uit het studentmodel voorspellen de algoritmes van ProLearn de volgende stap in de leerroute van de student. De data waaruit deze knowledge pieces opgebouwd worden is afkomstig uit de innerloop en de outerloop.

MEER OVER: INNERLOOP & OUTERLOOP
Edu-Suite ProLearn

De innerloop bestaat uit data die wordt gegeneerd door de behaalde resultaten van de student in een leerroute. Deze data wordt door het algoritme van ProLearn omgezet in gepersonaliseerde vervolgstappen. ProLearn stuurt, indien nodig, bij op basis van hints en feedback.

De outerloop bestaat uit data die wordt gegenereerd doordat de student actief aan het werk is, zoals bijvoorbeeld werktempo of hoe vaak een hint opgevraagd is. Het beeld dat het systeem van de student creëert wordt hierdoor steeds nauwkeuriger. Al deze data wordt gebruikt om de leerroute te personaliseren.

De data wordt per individu en per groep verzameld en gepresenteerd op overzichtelijke dashboards. Deze data-analyse geeft zowel de docent
als student, de inzichten die helpen het leerrendement blijvend te verhogen.

Verder lezen over ProLearn? Download de Whitepaper via onderstaande knop.

Meer weten over Edu-Suite en ProLearn?

Nieuwsgierig naar wat Edu-Suite en ProLearn voor jouw organisatie kunnen betekenen?

Neem telefonisch contact met ons op of stuur ons een mail. We vertellen je graag meer!

Bedankt!

Bedankt!

Bedankt!

Thank you!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!