Selecteer een pagina

Geavanceerd CMS

Vereenvoudig en versnel het digitaliseren van educatieve content

Geef je lesmateriaal een digitale boost

Ontdek het krachtige Content Management System (CMS) van Edu-Suite, speciaal ontworpen om (educatieve) uitgevers te ondersteunen bij het ontwikkelen, produceren en publiceren van hoogwaardige content. Met onze geavanceerde Authoring tool en intuïtief dashboard bespaar je kostbare tijd en creëer je moeiteloos indrukwekkende content.

Ons CMS maakt gebruik van diverse geavanceerde technologieën, zoals ProLearn, Toets-item Analyse, Import & Export, Metadatering en Versie Beheer. Bovendien voldoet Edu-Suite aan de vereisten van ISO-certificeringen en biedt het een uitgebreid scala aan security maatregelen om de bescherming en vertrouwelijkheid van gegevens te garanderen.

Edu-Suite is ontworpen als een all-in-one oplossing is voor (educatieve) uitgevers. Maar als je niet alles wil vervangen (zoals bijvoorbeeld je LMS), kunnen we ons CMS ook loskoppelen en integreren met je bestaande software via API of LTI. Dankzij deze interoperabiliteit voorziet Edu-Suite in iedere specifieke behoefte.

Ontdek vandaag nog hoe Edu-Suite jouw uitgeverij naar nieuwe hoogten kan brengen. Optimaliseer je workflow, verbeter je contentproductie en vergroot je succes met ons veelzijdige CMS.

Edu-Suite all in one edtech solution CMS LMS ProLearn Distributie LiKa

5 top technologieën binnen het CMS van Edu-Suite

ProLearn

Edu-Suite maakt het mogelijk om adaptieve en gepersonaliseerde leertrajecten te ontwikkelen. Dit komt door het hart van het Edu-Suite CMS, de op ai-gedreven ProLearn-technologie. ProLearn biedt iedere student een persoonlijke leerweg door de lesstof. Hierdoor biedt Edu-Suite de meest persoonlijke manier van digitaal onderwijs. Wil je meer weten over hoe de ProLearn-technologie werkt? Klik dan hier voor uitgebreide informatie. 

Metadatering

Bij Edu-Suite hechten we veel waarde aan het verzamelen en organiseren van data, om deze vervolgens te gebruiken om het leerrendement te verhogen. Om dit goed te kunnen inrichten beschikt het CMS van Edu-Suite over de mogelijkheid om de content te metadateren. Edu-Suite kan qua metadatering overweg met een afgeronde set tekst. Dat kan een opgave zijn maar ook een paragraaf, alinea of hoofdstuk. Het Edu-Suite CMS ondersteunt verschillende metadata types, zoals Boolean, Enum en Boomstructuur.

Toetsen en toets-item analyse

Door gebruik te maken van de Authoring tool binnen Edu-Suite is het mogelijk om kwalitatieve en gevarieerde toetsen te ontwikkelen. De tool biedt verschillende interactietypes en vraagsoorten, die bijdragen aan het realiseren van kwalitatief hoogwaardige toetsen. Daarnaast kan de toets-item analyse tool ingezet worden om de kwaliteit van de toetsen te waarborgen en controleren. Meer informatie over de toetsen en toets-item analyse vind je hier.

Content importeren & exporteren

Met het Edu-Suite CMS is het mogelijk om bestaande content vanuit externe bronnen te importeren. Er wordt een template ingericht op basis van de gewenste opzet en vormgeving van de content, waardoor importeren en exporteren eenvoudig wordt en nabewerkingen tot een minimum worden beperkt. 

Versie beheer

Met het slimme versiebeheer systeem van het Edu-Suite CMS werk je altijd met de laatste versie. Of je nu auteur, docent of leerling bent, het CMS zorgt ervoor dat jij werkt met de meest recente beschikbare of gepubliceerde versie. Gedurende het schooljaar is het mogelijk om updates en aanpassingen door te voeren (on-the-fly), zonder dat dit de eindgebruiker hindert. Leerlingen die voorbij de aanpassingen zijn werken met de resultaten uit de versie vóór de update, terwijl leerlingen die nog vóór de update zitten de nieuwste versie te zien krijgen. 

Edu-Suite’s CMS kan naadloos worden geïntegreerd met bestaande software via API of LTI.

De ins & outs van de authoring tool binnen het CMS van Edu-Suite

Vraag & interactie types tooling

De authoring tool van het Edu-Suite CMS bevat een uitgebreide set aan vraag en interactie types. Ook het embedden van externe vraagtypes zoals H5P tooling of videoanimaties van het HiHaHo videoplatform zijn mogelijk.

Er zijn verschillende varianten van A-B-C opgaves te maken; meerkeuze opgaves met diverse opties qua antwoordmogelijkheden, de z.g.n. gatenopgave of een openopgave met upload mogelijkheid. Maar ook meer interactieve opgaves zoals hotspot of memory opgaves in meerdere varianten zijn beschikbaar. Allen in meerdere varianten en door elkaar in te zetten binnen het CMS van Edu-Suite. Zo beschikt de basis authoring tool van Edu-Suite over maar liefst meer dan 50 vraag en interactie vormen.

Wiskunde & rekenen tooling

Het Edu-Suite CMS biedt niet alleen bovenstaande basis mogelijkheden, maar de authoring tool van het Edu-Suite CMS is bijzonder geschikt voor het wiskunde en rekenen domein. Rekenkundige of wiskundige opgaves zijn altijd vorm te geven volgens volgens het ProLearn principe op te delen in stapjes, waarbij op elk stapje hints en feedback mogelijkheden zijn. De algoritmes van het Edu-Suite CMS faciliteren hiermee adaptieve en gepersonaliseerde leerroutes.

Met behulp van templates kan de authoring tool van het Edu-Suite CMS snel en efficiënt verschillende opgaves genereren. Hierbij geef je enkele parameters op, waarna het CMS het gewenste aantal opgaves aanmaakt. Bij het opvragen van een opgave binnen deze reeks worden telkens andere waarden getoond die passen bij het onderwerp, domein en niveau.

Een unieke eigenschap van de authoring tool is het interactieve kladblok. Dit digitale kladblok kan optioneel worden gebruikt en de uitwerkingen die hierin worden gemaakt, worden opgenomen in de oplosrichting. Daarnaast biedt de authoring tool ook een bijzondere functie voor meten en meetkunde. Zo zijn er interactieve tools beschikbaar zoals een passer, liniaal en geodriehoek. Deze functies maken de authoring tool bijzonder geschikt voor wiskunde en meetkunde opgaves.

Hints & feedback

Het CMS van Edu-Suite bied je de mogelijkheid om een uitgebreide set aan hints en feedback in te bouwen. De authoring tool leid je stapsgewijs door het opbouwen van je vraag heen en vraagt je om, naar keuze 1 of meerdere hints en bijbehorende feedback in te geven. 

Je kunt ook aangeven hoe vaak een hint opgevraagd mag worden binnen een vraag of vraagset en of het opvragen van een hint van invloed is op de score van de opgave. Deze gegevens worden uiteraard door de ProLearn technologie gelogd en gebruikt om het leerrendement te verbeteren. 

Twee taxonomieën

Binnen de authoring tool van Edu-Suite heb je de keuze uit twee taxonomieën om je lesmateriaal vorm te geven. De meest bekende hiervan is de RTTI taxonomie, maar ook de KIT taxonomie is beschikbaar. Deze is ontwikkeld in eigen huis en wordt onder andere gebruikt door uitgeverij EduHint voor haar leermiddelen in het MBO. De KIT taxonomie omvat de stappen Kennis, Inzicht en Toepassen. Ongeacht welke taxonomie je kiest, het CMS begeleidt je stap voor stap bij het vormgeven van jouw lesmateriaal volgens de gekozen taxonomie. Uiteraard heb je ook de vrijheid om zelf je materiaal op te bouwen en vorm te geven, los van een taxonomie.

Snelkoppeling-techniek

Met de snelkoppeling-techniek hoef je de content slechts één keer in te voeren en op te maken, om deze vervolgens op meerdere plaatsen te publiceren. Dit zorgt voor een aanzienlijke besparing van tijd en kosten.

Meerkeuze opgave

Edu-Suite CMS all in one edtech solution Authoring Tool Edu-Suite CMS all in one edtech solution Authoring Tool Edu-Suite CMS all in one edtech solution Authoring Tool

ABC opgave

Edu-Suite CMS all in one edtech solution Authoring Tool Edu-Suite CMS all in one edtech solution Authoring Tool

Open opgave

Edu-Suite CMS all in one edtech solution Authoring Tool

 

Memory opgave

Edu-Suite CMS all in one edtech solution Authoring Tool

 

Gaten opgave

Edu-Suite CMS all in one edtech solution Authoring Tool

 

Koppel opgave

Edu-Suite CMS all in one edtech solution Authoring Tool

 

Volgorde opgave

Edu-Suite CMS all in one edtech solution Authoring Tool

 

Edu-Suite CMS en Authoring tool inzetten?

Nieuwsgierig naar wat Edu-Suite en ons geavanceerde CMS voor jouw organisatie kan betekenen?

Neem telefonisch contact met ons op of stuur ons een mail. We vertellen je graag meer!

Bedankt!

Bedankt!

Bedankt!

Thank you!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!